keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Selkää, stressiä ja itkua

Viime perjantaina selkä sitten meni. Rusaus kuului vaan kun kurottaudun ottamaan uima-altaasta tavaraa.
Pari askelta ehdin ottaa ja sitten loppui liikkuminen. Sain itseni terassin penkille ja siihen jäin istumaan.
Odottelin että jos se menis ohi mutta ei, jalkaakaan ei voinu liikuttaa ilman huutoa. Ei muuta kuin soittoa miehelle töihin että tässä olen nyt istunut 40min enkä pois pääse. Mies kiiruhtaa apuun töistä ja yrittää saada mua penkistä ylös. Itkua ja huutoa. Kyyryssä kuljin sitten kädet kiinni reisissä, yksi askel kerrallaan. Suihkun kautta sänkyyn. Siinä sitten makasin klo 17 asti kun mies pääsi töistä niin pääsimme lähtemään päivystykseen hakemaan mulle kipupiikkiä. Kipupiikki auttoi ja kotona jatkoin vielä buranan ja panacodin avulla. Joo ja panacodia saa syödä raskaana ollessa!! PISTE! Sain tästä kuulla niin paljon paskaa että toivottavasti täällä kukaan ei tähän tartu. Lääkäri määräs ja sillä selvä.

Huomennaolis 26+0 täynnä ja neuvolalääkäri käynti. siellä otan puheeksi suuren sf mitan, yläkäyrän yläpuolella mennään ja tämä on tuottanut sellasta stressiä mulle että nyt haluan selvittää että mikä on vauvan painoarvio tällä hetkellä. Painoa mulle on tullut vain 3,5kg koko raskauden aikana. Ikinä ennen ei ole yläkäyrällä edes menny, saati sitten yläkäyrän yläpuolella. Molemmat lapset on menny keskikäyrällä tai vähän sen alapuolella. Oman mielenrauhan vuoksi mun on pakko ottaa puheeksi tämä. Ja eikös se neuvola ja lääkäri oo siellä muaki varten? tietääkseni. Ja mielestäni mun hyvinvointi on yhtä tärkeä kuin lapsen.

1 kommentti:

  1. Ei se aina lapsen suureen kokoon viittaa :) Mulla oli sf mitta rv 23+0 27cm!!! :D Ja esikoisesta oli vähintään yhtä iso :D Mulle ei taida edes löytyä mitään seuranta käyrää enään :D

    Ultrissa ym on ravattu, mutta mitään syytä ei löydy, vauva saman kokoinen kuin esikoinenkin, eli syntyessään todennäköisesti myös sen saman 3,5kg luokkaa vaikka maha onkin jättimäinen :)

    VastaaPoista